Cadeau aan Weerter ondernemers slaat aan!

HEY DAAR?! Ben jij het multi-talent dat wij zoeken???
oktober 13, 2018
WALKING FOOTBALL
maart 1, 2019

Geplaatst op:
januari 27, 2019


Cadeau aan Weerter ondernemers slaat aan!

Na een lange voorbereiding was het op maandag 26 november jl. eindelijk zover, de Weerter ondernemers konden het cadeau van de 110 jarige voetbalvereniging Wilhelmina’08 eindelijk uitpakken.
 
Er was een goede ambiance gecreeerd op het prachtige golfcentrum Crossmoor en een zestigtal bezoekers hebben daar gebruik van gemaakt.
 
De avond stond onder leiding van gastheer Niek Gruijthuijsen, zoon van Jac Gruijthijsen, die jarenlang een vaste kracht was in het eerste elftal van de blauw-witten en later in zijn fysiotherapie-praktijk op de Wilhelminasingel veel spelers weer wedstrijd klaar heeft gemaakt.
 
Na een presentatie door Niek over de sponsormogelijkheden stelde voorzitter René Laenen het verleden, het heden en ook zijn droom over de toekomst van Wilhelmina’08 én het voetbal in Weert aan de deelnemers voor. Het was een speech uit het hart van een echte blauw-witter die met een hartelijk applaus door de deelnemers werd gewaardeerd.
 
Hierna was Ferry van Zandvliet als gastspreker aan de beurt. Ferry heeft met zijn drie Rotterdamse vrienden op 13 november 2015 de terroristische aanslag in de Bataclan in Parijs meegemaakt en gelukkig overleeft.

Wilhelmina Ondernemersavond 2

Afbeelding 2 van 2

In een boeiend betoog kreeg hij de zaal muisstil, waarin hij zijn beleving schetste van de gebeurtenissen en de gevoelens tijdens het moment van de aanslag.
 
Vooral boeiend was om te horen hoe hij werd geholpen in veiligheid te komen, de aanslag te verwerken en de steun die hij daarbij heeft gekregen, maar helaas ook te maken heeft gehad met, naast veel positieve, ook negatieve reacties via de social media.
 
Hij gaf duidelijk aan hoe zo’n verschrikkelijke gebeurtenis uiteindelijk ook zijn vertaling heeft gekregen naar een positievere kijk op het leven en dat je daarmee op vele fronten je voordeel mee kunt doen. Hijzelf gaf aan een ander mens te zijn geworden en dat je vanuit de positiviteit je niet moet laten leiden door angst.
Angst, die vaak door bepaalde politici wordt gekweekt, om er electoraal voordeel mee te doen.
 
Diep onder de indruk was daarna in een informele setting de gelegenheid om een en ander te verwerken, maar ook om met elkaar te praten over het voetbal in Weert in het algemeen en Wilhelmina’08 in het bijzonder.
 
Het was een mooi cadeau!
 

Comments are closed.