Sponsoring

Sponsoring bij Wilhelmina '08

Samenwerking met bedrijfsleven, verenigingen en scholen is de sleutel tot succes

Aan de vooravond van het 110-jarig jubileum maakt het bestuur van Wilhelmina ’08 zijn toekomstplannen bekend. Na een roerige periode wil de voetbalvereniging weer groeien. Door samenwerking met verenigingen en scholen moet een zogeheten multisportclub ontstaan. Als ook de ondernemers van Weert zich weer achter de club scharen, kan het rijke ‘Wilhelmina-gevoel’ opleven.

Traditie en trots
Wilhelmina ’08 is een club waar generaties voetballers en hun families aan verbonden zijn. Een club van traditie en trots. Er zijn wedstrijden geweest, zoals de wedstrijd om het landskampioenschap tegen Quick Nijmegen, waar vijfduizend toeschouwers langs de lijn stonden.

De club was van grote betekenis voor inwoners en zakenmensen. Ondernemers uit de stad bekleedden bestuursfuncties. Lange tijd was het logisch dat je als voetballer uit Weert bij Wilhelmina ’08 ging spelen. Het was dé stadsclub.

Momenteel zijn er zo’n 250 leden. Dat aantal is gelukkig stabiel. Ander goed nieuws is dat het eerste elftal afgelopen seizoen gepromoveerd is naar de Eerste Klasse. In het team spelen nagenoeg alleen maar Weerter jongens.

Groeien in de breedte
De hoogtijdagen zullen niet meer terugkeren, maar wel gloort er een nieuwe toekomst voor de club. Wilhelmina ’08 is een slapende reus geworden. De vereniging moet weer gaan groeien, dus er is gekozen om in de breedte te groeien. Dat betekent samenwerken met andere verenigingen. Dat doen we momenteel al met de Bridgeclub Weert. De 200 leden maken gebruik van onze kantine. Daardoor ontstaat er een wisselwerking. De kleinkinderen van de bridgers zullen bijvoorbeeld eerder geneigd zijn om hier te komen voetballen. Leden van Wilhelmina ’08 kunnen op hun beurt kijken of bridge iets voor hen is.”

Het doel is dat verenigingen elkaar versterken. Het streven is een multisportclub te worden. Wellicht is een dergelijk samenwerkingsverband voor de dart- en schaaksport interessant. Er lopen ook al afspraken met scholen, zoals het naastgelegen Gilde Opleidingen, dat gebruik maakt van het sportveld om te recreëren. Basisschool Het Palet houdt de jaarlijkse sportdag op het hoofdveld.”

Ondernemers
Het begin is gemaakt, maar de vereniging is er nog lang niet. Er is draagvlak nodig. In de vorm van ondernemers die zich opnieuw met de club moeten gaan bemoeien. Jonge ondernemers van nu kunnen Wilhelmina ’08 vooruit helpen. We staan open voor nieuwe ideeën. Er is verjonging nodig.

Een bedrijf kan iets teruggeven aan de samenleving door een sportvereniging te sponsoren of op een andere manier te ondersteunen. Dat hoort bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er staat nu een stevig plan voor de toekomst, we zoeken mensen die het willen dragen. De bal ligt bij de ondernemers. Hopelijk nemen die deze handreiking aan. Want samen kunnen we Wilhelmina ’08 weer groot maken.

Sponsor mogelijkheden

Bekijk hier rechts alle waardepakketten

Wilt u meer informatie? Wij van de sponsorcommissie kijken graag met u samen naar alle mogelijkheden. Uiteraard behoort maatwerk tot de mogelijkheden.

Stichting Promotie Wilhelmina (SPW)


Vice voorzitter

Loek Linnartz
Penningmeester / secretaris

Fer Laenen
Aquisitie

Vacant (Aquisitie)