S.O.S. S.O.S. S.O.S. S.O.S. S.O.S.
maart 12, 2019
31-08-2019
juli 30, 2019

Geplaatst op:
mei 8, 2019


Onderhoud velden

Geachte Sportvriend,

Spelers, toeschouwers en scheidsrechters bij voetbalvereniging Wilhelmina ’08 ergeren zich al lange tijd aan de slechte toestand van ons hoofdveld. De bal maakt de gekste capriolen omdat de grasmat erg ongelijk is. Een speler die een mooie actie of schijnbeweging in gedachten heeft om zijn tegenstander in de luren te leggen, moet regelmatig ervaren dat, op het “moment suprême”, de bal een rare stuit maakt waardoor zijn actie in schoonheid sterft.

Ondanks de grote inzet van onze terreincommissie om het veld in een betere conditie te brengen door wellen, bijna hele zomer sproeien en de slechtste plaatsen opnieuw in te zaaien is het niet gelukt de toestand te verbeteren. Ook de hete zomer van afgelopen jaar is daar debet aan. Daarom heeft het bestuur besloten deskundigen in te schakelen en hen de vraag voor te leggen wat er moet gebeuren.

Deze deskundigen zijn van mening dat ons hoofdveld een grondige renovatie moet ondergaan. Hiervoor moet het veld worden afgeschaafd, bezand met 180 ton zand en opnieuw worden ingezaaid om tot een goed resultaat te komen. Daarnaast is een betere afwatering van het veld belangrijk.

Een dergelijke operatie heeft een dusdanige omvang dat dit alleen tijdens de zomerstop uitgevoerd kan worden. Hetgeen betekent dat we meteen na de competitie met de werkzaamheden zouden moeten beginnen.

De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 10.000,-. Een bedrag dat onze vereniging niet zelf kan ophoesten. Daarbij is de sponsorregeling van de gemeente, die er in het verleden was voor dergelijke renovaties, in 2017 afgeschaft.

Vandaar dat wij een beroep willen doen op iedereen die het goed meent met Voetbalvereniging Wilhelmina ‘08 om een bijdrage te leveren. Uw bijdrage kunt u storten op rekeningnummer
NL08 RABO 0106370014 van de Stichting Promotie Wilhelmina ’08. Mogelijk wordt u ook persoonlijk benaderd om een (eenmalige) duit in het zakje te doen.

Met uw bijdrage bevordert U het speel- en kijkplezier bij de oudste voetbalvereniging van Weert. Bovendien mag duidelijk zijn dat een technisch voetballend team zoals Wilhelmina’08 al jaren is, meer baat zal hebben bij een goed veld dan de meeste tegenstanders.

Bij voorbaat dank voor uw welwillendheid.

Bestuur R.K.W.S.V. Wilhelmina ‘08

Comments are closed.